Ik ben Lukas van den Burg, en ik ben sinds een paar jaar actief in de ontwerpwereld. Deze website is een online portfolio van mijn werk tot nu toe, voor iedereen die het leuk vindt om daar meer over te weten te komen. Met het portfolio wil ik laten zien dat ik altijd bezig ben met mijn vak, mijn passie: het ontwerpvak. Leuk dat je op mijn website bent, kijk lekker rond en laat gerust een bericht achter bij vragen of opmerkingen over een van de projecten.

In 2008 ben ik begonnen met de studie Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit in Delft. Na iets meer dan twee jaar ben ik overgestapt naar de opleiding Industrieel Product Ontwerpen aan de Haagse Hogeschool, omdat ik naar meer praktische uitdagingen zocht. Tijdens de overstap ben ik veel werkzaam geweest bij EKC (Electric Kart Company), waar ik onder andere het bodywork van de karts heb ontworpen. In de jaren daarna heb ik me bij EKC nog bezig gehouden met veel andere projecten, zoals het uitdenken van de baanlayout bij kartbanen in Nederland (De Uithof Den Haag, FlevOnice Biddinghuizen). Ook heb ik verschillende technische onderdelen ontwikkeld en grafisch werk geleverd, zoals de bestickering van de karts van FlevOnice.

Tijdens mijn opleiding aan de Haagse Hogeschool heb ik stage gelopen bij Horizon Creative, een ontwerpbureau in Rotterdam. Bij Horizon Creative heb ik veel geleerd over het ontwerpen en realiseren van beursstands, letterlijk een vak apart. Voor de beurs Renovatie 2012 heb ik een significante bijdrage geleverd aan de onderdelen waar Horizon Creative verantwoordelijk voor was. Bij Horizon Creative heb ik ook een nieuwe menukaart voor Strandpaviljoen Ballum ontworpen. Bij dat project moest er een nieuwe menukaart komen, dat bij de stijl van het nog nieuw te bouwen strandpaviljoen moest passen.

Ook in mijn vrije tijd ben vaak bezig met het ontwerpvak. Regelmatig ontwerp ik opdrukken voor kleding, posters en banners. Mijn laatste project was het maken van sfeerimpressies voor een nieuwbouwproject in Houten, omdat familie een indruk wilde krijgen van het nieuw te bouwen huis.

Bent u benieuwd wat ik voor u of uw bedrijf kan betekenen? Stuur dan een mailtje naar vaudwerk@outlook.com met uw vragen, en ik neem zo snel mogelijk contact met u op!